Tänä kesänä rieskan tekeminen ei kuitenkaan rajoittunut pelkästään juhannukseen.
Sen verran hyvin se alkoi maistumaan. Niinpä rieskaa löytyi pieninä, 3 -vuotiaan
kätösiin kivasti sopivina palasina myös tyttäreni synttärikahvipöydästä.
Pyysin kaurarieskan ohjeen anopiltani, mutta ohje löytyy myös Rapion Myllyn
kokonaisia Kaurahelmiä -pussin takaa. Rapion Tuote Oy:n sivuilta löytyy tietoa paikoista,
joissa Kaurahelmiä ja muita Rapion Tuote Oy:n tuotteita on saatavilla.
Alla vielä kaurarieskan ohje ja muutamia kuvia.
Kaurarieska
7 dl vettä
2,5 dl kaurahelmiä
1,5 tl suolaa
0,5 l maitoa
2 munaa
2 rkl öljyä
3 dl vehnäjauhoja
Keitä kaurahelmiä vedessä n. 20 - 30 minuuttia. Lisää muut aineet. Kaada
seos leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 250 asteessa n. 20 - 25 minuuttia.
Tarjoa munavoin kanssa.
Kokeilin tehdä, valtavan hyviä! Käytin öljynä oliiviöljyä, en kylmäpuristettua koska siitä varmana tulisi liian tujun makuista. Suosittelen!
VastaaPoistaKiva kuulla, että tykkäsit! :)
PoistaHaloo , vasta tänään naapurin rouva 80 kertoi miule 75 , että tämmöistä on , mutta nyt haluaisin tietää paljonko kaurahelmessä on kuitua ? Aion kokeilla mitä kaikkea voin tehdä !
VastaaPoista