Tervetuloa blogiini!

Ihanaa, että olet löytänyt blogiini! Olet lämpimästi tervetullut! :)

maanantai 6. elokuuta 2012

Kaurarieska

Anoppini on tehnyt perinteisesti rieskaa juhannukseksi. Niin myös tänä vuonna.
Tänä kesänä rieskan tekeminen ei kuitenkaan rajoittunut pelkästään juhannukseen.
Sen verran hyvin se alkoi maistumaan. Niinpä rieskaa löytyi pieninä, 3 -vuotiaan
kätösiin kivasti sopivina palasina myös tyttäreni synttärikahvipöydästä.

Pyysin kaurarieskan ohjeen anopiltani, mutta ohje löytyy myös Rapion Myllyn
kokonaisia Kaurahelmiä -pussin takaa. Rapion Tuote Oy:n sivuilta  löytyy tietoa paikoista,
joissa Kaurahelmiä ja muita Rapion Tuote Oy:n tuotteita on saatavilla.

Alla vielä kaurarieskan ohje ja muutamia kuvia.

Kaurarieska

7 dl     vettä
2,5 dl  kaurahelmiä
1,5 tl   suolaa
0,5 l    maitoa
2         munaa
2 rkl   öljyä
3 dl    vehnäjauhoja


Keitä kaurahelmiä vedessä n. 20 - 30 minuuttia. Lisää muut aineet. Kaada
seos leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 250 asteessa n. 20 - 25 minuuttia.
Tarjoa munavoin kanssa.

















3 kommenttia:

  1. Kokeilin tehdä, valtavan hyviä! Käytin öljynä oliiviöljyä, en kylmäpuristettua koska siitä varmana tulisi liian tujun makuista. Suosittelen!

    VastaaPoista
  2. Haloo , vasta tänään naapurin rouva 80 kertoi miule 75 , että tämmöistä on , mutta nyt haluaisin tietää paljonko kaurahelmessä on kuitua ? Aion kokeilla mitä kaikkea voin tehdä !

    VastaaPoista